Ne može proći niti jedan dan bez da utječete na svijet oko sebe.

Ono što radite čini razliku, a vi morate odlučiti kakvu razliku želite napraviti

Jane Goodall

KONTEKST I POTREBE

I. Mladi su zaštitu okoliša i borbu protiv klimatskih promjena učinili jednim od glavnih prioriteta EU (Eurobarometar 478). Ova tendencija je uočena kroz uspon mladih aktivista kao što je Greta Thunberg, koja je iznjedrila ekološki pokret mladih koji poziva vlade da poduzmu konkretne mjere u borbi protiv klimatskih promjena. Suočeni s kontinuiranim izvanrednim situacijama u okolišu, zabrinutost mladih potpuno je opravdana: mjere koje poduzimaju vlasti još uvijek su nedostatne da zajamče njihovu budućnost. Stoga se često žele okrenuti individualnom djelovanju. Ali koliko mladih ljudi zna kako implementirati održiva ponašanja u svoj svakodnevni život? Koliko su svjesni da “razmišljajući globalno i djelujući lokalno”, mogu napraviti razliku?

II. Cilj Save&Game projekta je podići svijest mladih i osoba koji rade s mladima (youth workers) o ekološkim izazovima, pokazati kroz igru vrijednost suodgovornosti, te promicati znanstveno građanstvo i zelene vještine kroz aktivno iskustvo učenja temeljeno na igrifikaciji.

III. Ovaj će pristup pomoći mladim ljudima da postanu zagovornici održivosti u svojim zajednicama. Razvijeni alati promicat će edukaciju i osnaživanje kako bi se građani budućnosti pripremili za radni svijet sve više povezan s konceptom zelene, plave i kružne ekonomije.

REZULTATI PROJEKTA

Vodič za obuku mladih koji rade s mladima o održivosti

3 Escape igre nadahnute održivošću i skup alata pun resursa i prijedloga

10 radnih listova i primjera dobre prakse

PARTNERS

Udruga Zelena Istra (Association Green Istria)
(Pula, Hrvatska)

SCS LogoPsyCom
(Mons, Belgija) 

Work in Progress
(Perugia, Italija)

Projekt Save&Game sufinanciran je iz programa ERASMUS+ Europske unije, a provodit će se od siječnja 2023. do siječnja 2024. Ova internet stranica i sadržaj projekta odražavaju stavove autora, a Europska komisija ne može se smatrati odgovornom za bilo kakvo korištenje informacija sadržanih u njima.

(Kod projekta: 2022-3-HR01-KA210-YOU-000097125)

Scroll to Top