Održivost na djelu

Fotografija Tania Malréchauffé s Unsplash

Projekt Save&Game promovira promjene, fokusirajući se na održive navike i edukaciju mladih o klimatskim promjenama. S primarnim ciljem podizanja svijesti među mladim pojedincima i osobama koje rade s mladima o izazovima zaštite okoliša, projekt donosi igrifikaciju kao pristup prenošenja vrijednosti suodgovornosti, znanstvenog građanstva i zelenih vještina.  

Ovaj članak izražava značaj 13 akcijskih listova koji su razvijeni za poticanje održivije potrošnje među mladima. Save&Game akcijski listovi osmišljeni su kako bi vodili i nadahnuli mlade pojedince, ali i osobe koje rade s mladima da daju značajaniji doprinos svojoj lokalnoj zajednici. Listovi su podijeljeni u sljedeće kategorije: Bioraznolikost, Cirkularna ekonomija, Smanjenje otpada, Aktivno građanstvo i Ušteda. Ovi akcijski listovi su stvoreni za stvaranje održivih pozitivnih promjena unutar zajednica. Svaki list sadrži primjere objašnjenje korak po korak, pružajući osnovne i kreativne pristupe za implementaciju, što ga čini dostupnim različitoj publici. Od osnivanja repair caffe-a (radione za popravak) i društvenih vrtova do organiziranja zabava za razmjenu rabljenih proizvoda, svaki akcijski list bavi se određenim aspektom održivosti.  

Projekt ne nudi samo praktične primjere, već također identificira sudionike koji mogu doprinijeti, naglašavajući važnost kolektivnog djelovanja. Putem inicijativa kao što su Hoteli za kukce, Rasprostranjena štednja i Biciklopopravljaona, Save&Game ciljno promovira zelene vještine i aktivno građanstvo. 

Fotografija freepik s freepik.com

Uz akcijske listove, Save&Game pruža još jedan vrijedan izvor, tutorijal pod nazivom “Implementacija Save&Game akcijskih listova”. Kratak, ali s konkretnim savjetima ističe važnost planiranja zanimljivih i participativnih aktivnosti. Nudi vrijedne prijedloge o tome kako učinkovito provesti akcije, dok istovremeno pokazuje važnost širenja rezultata. Ono što je važno, ističe što treba činiti, a što ne. 

Save&Game inicijative protežu se preko pojedinačnih akcija do mladih koji postaju aktivni doprinositelji dobrobiti okoliša, također pružajući prijedloge i vođene procese za osobe koje rade s mladima za provedbu konkretnih akcija s mladima s kojima su u kontaktu. Koristeći akcijske listove i njihove upute, učeni su ne samo kako donositi ekološki prihvatljive odluke, već i kako podijeliti svoje znanje i vještine s drugima. 

Zaključno, osnaživanjem mladih da budu aktivni sudionici u ekološkim inicijativama, Save&Game sije sjeme zelenije i održivije budućnosti. 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top