Uloga Save & Game projekta – Osnaživanje kompetencije mladih kroz edukaciju

U vremenu obilježenom ekološkim izazovima, edukacija se pojavljuje kao najvažniji način da mladi steknu znanja i alate potrebne za zalaganje za održivu budućnost. Ovim projektom preoblikuje se način na koji mladi pristupaju pitanjima okoliša.

Save & Game projekt je usmjeren na podizanje ekološke svijesti među mladim pojedincima i osobama koje rade s mladima.

Source: Unsplash

Kroz „Vodič o održivosti i borbi protiv prekomjerne potrošnje” mladi i osobe koje rade s mladima osnažuje se za poduzimanje konkretnih radnji. Osiguravajući da oni koji vode sljedeću generaciju budu opremljeni potrebnom stručnošću. U vodiču kroz 7 poglavlja jednostavnim jezikom govori se o konceptima održivog razvoja,  šteti koju prekomjerna proizvodnja nanosi prirodnim resursima i bioraznolikosti, utjecaju prekomjerne proizvodnje na klimatske promjene i globalnom zatopljenju, zašto je važno preispitati svoje navike kupovanja i podržati održive alternative,  te tome što pojedinci, a što lokalne zajednice mogu učiniti kako bi zaštitile okoliš za buduće generacije i doprinijele održivom razvoju. Vodič donosi i poveznice na dva testa „Koliki je vaš ugljični otisak?” i „Jeste li eko-anksiozni?”, interesantne alate koji se mogu koristiti u radu s mladima ili jednostavno za otvaranje diskusija.

Projekt Save & Game unošenjem igrifikacije u iskustvo učenja nadilazi tradicionalne obrazovne metode. Kroz do sada rijedak pristup širi znanje kroz tri zanimljive i dinamične escape igre nadahnute borbom protiv klimatskih promjena čime ne samo da obrazuje, već i izaziva mlade umove na kritičko mišljenje i vještine rješavanja problema. Pomaže mladima da riješe složena pitanja, identificiraju temeljne uzroke i formiraju inovativna rješenja. Projekt Save & Game uključujući te elemente izaziva sudionike da se uhvate u koštac s klimatskim problemima u stvarnom svijetu i osmisle praktične strategije.

Osim svega navedeno projektom se promiče inkluzivnost osiguravajući da svaka mlada osoba, bez obzira na okolnosti u kojoj se nalazi, ima jednaku priliku postati zagovornik održivosti. Sudionici razvijaju dublje razumijevanje svoje uloge kao građana, potičući osjećaj zajednice i zajedničke odgovornosti. Pruža im samopouzdanje i vještine potrebne za poduzimanje proaktivnih koraka prema stvaranju boljeg svijeta.

Također, u projektu Save & Game svakako je važna suradnja i povratne informacije. Sve razvijene materijale testirati će osobe koje rade s mladima i sami mladi. Njihovi uvidi, savjeti i preporuke neprocjenjivi su u usavršavanju i poboljšanju resursa, osiguravajući da odjeknu kod ciljane publike. Ovakav pristup jača učinak projekta i potiče osjećaj ulaganja u zajednicu.

Source: Unsplash

Najbolja vrsta edukacije nije samo prenošenje činjenica; radi se o širenju strasti za učenjem koje traje cijeli život. Kvalitetno obrazovanje uključuje učenike, učenje čini ugodnim iskustvom, gdje je znatiželja dobrodošla!

Scroll to Top